Gå til hovedindhold

Principper for planlægning af Forårssemesteret 2021// Planning principles for educational activities in spring 2021

Principper for planlægning af Forårssemesteret 2021// Planning principles for educational activities in spring 2021
ved Claus Qvistgaard -
Antal besvarelser: 0

Det Kongelige Akademi internt nyhedsbrev

 

Principper for planlægning af Forårssemesteret 2021// Planning principles for educational activities in spring 2021

In English below

Kære alle

Alle studerende på videregående uddannelser er sendt hjem til 28. februar 2021. Vi er dog nødt til at lægge forudsætninger ind allerede nu, som rækker længere frem af hensyn til planlægning. Vi fortsætter derfor med de skærpede restriktioner til og med 5. april på Det Kongelige Akademi.

Dette betyder for hele semesteret frem til 31. august at:

  • Der ingen generel fysisk tilstedeværelse på campus er før 5. april.
  • Vi antager - og planlægger efter - at eventuelt lempelse af restriktioner herefter bliver til et niveau hvor studerende generelt har mulighed for fysisk fremmøde én dag pr uge
  • Vi antager - og planlægger efter - at ansatte også efter 5. april vil være hjemsendte i betydeligt omfang, men at det vil være muligt at møde frem til nødvendig undervisning og forskning
  • Vi antager at studerende i hele semesteret vil kunne blive pålagt hyppige hurtigtest.
  • Ansatte vil blive anbefalet hyppige hurtigtest

Restriktionerne rammer over 2000 medarbejdere og studerende og vi skal derfor arbejde med simple, robuste og retfærdige løsninger. Vi arbejder derfor ud fra følgende hovedprincipper:

  • Robusthed: Vi ved ikke præcist hvornår vi får lov til at åbne, og der kan opstå nye nedlukningsperioder pga. forøget smittespredning. Der vil sandsynligvis komme ændringer af de generelle retningslinjer fra myndighederne i løbet af semesteret.
  • Fysisk tilstedeværelse: Vi skal i størst muligt omfang gennemføre undervisningen ved fysisk tilstedeværelse. Uddannelserne på Det Kongelige Akademi er alle karakteriseret ved at de udspringer levende fysiske studiemiljøer og nærhed til håndværk.
  • Sædvane: Planlægning og ændringer skal ske af sædvanlige kanaler. Samarbejdsudvalget og AMO skal inddrages i beslutninger om arbejdsforhold, og hvis eksempelvis U-planer skal justeres sker det i dialog mellem programledere og Studienævn som sædvanligt.
  • Trivsel og sundhed: Ved udbrud af COVID-19 kan vi forventes stort sygefravær hos ansatte og studerende. Der vil desuden være risikogrupper, der ikke kan møde fysisk. Angst for smitte, ensomhed og stress skal også håndteres. Visse medarbejdergrupper er mere udsatte pga. stor kontakt til mange personer.

Principper for planlægningen af undervisningen i foråret 2021

Undervisning

Indtil 5. april forgår al undervisning digitalt med følgende undtagelser:

    • Værkstedsadgang en dag om ugen for afgængere på Institut for Bygningskunst og Design
    • Værkstedsadgang 2 dage om ugen for Craft
    • Værkstedsadgang 2 dage om ugen for et mindre antal aftalte kurser på Design og Konservering
    • Efter 5. april planlægges med mulighed for fysisk fremmøde på campus én dag pr uge for alle studerende. Alle afgængere på Design og Arkitektur, alle studerende på Craft og alle konservator-studerende vil dog kunne komme to dage pr uge.
    • Tværgående undervisning, herunder Onsdagsrækken planlægges 100% digitalt.
    • Alle forelæsninger, seminarer o. lign. planlægges online i hele semesteret så vi kan frigøre auditorier til andre aktiviteter.
    • Der vil fortsat være øget fokus på udvikling af digitale kompetencer hos underviserne.

Eksaminer

Alle eksaminer frem til 5. april foregår digtalt. I resten af forårssemesteret 2021 skal eksaminer planlægges så de kan gennemføres digitalt over zoom. Vi håber ikke det bliver nødvendigt, men undervisningen og eksamensplanlægning skal tilrettelægges så det kan lade sig gøre.

  • Alle studerende på alle årgange skal forberede sig på at mundtlige eksaminer bliver med udgangspunkt i en digital præsentation. Den digitale præsentation kan eksempelvis indeholde tegninger, foto, film, animationer og visualiseringer.
  • Hvis det bliver muligt at have eksaminerne med fysisk tilstedeværelse, skal man bruge den samme digitale præsentation som hvis eksamen var digital via Zoom.
  • Der vil blive taget endelig beslutning af eksamensform og eventuelle justeringer tidspunkter for afleveringer og eksaminationer senest 5. april, men der skal under alle omstændigheder forberedes og afleveres en digital præsentation.

Udstillinger

Den fysiske afgangsudstilling udskydes til september måned. Der vil også blive lavet en digital afgangsudstilling, som måske går i luften allerede fra juli.

Temaudstillingen ”70%” udskydes til efteråret 2021.                   

Flytningen af udstillingerne vil have konsekvenser for lokaler til studiestart og den tværgående undervisning i efteråret 2022. Dette problem vil blive håndteret særskilt.

Studieture

Der kan ikke planlægges nogen form for studieture og ekskursioner før 5. april. Efter denne dato antager vi at der kan der kan gennemføres mindre studieture og ekskursioner i Danmark, men ikke i udlandet. Der vil dog, under alle omstændigheder, ikke blive mulighed for at gennemføre studieture til udlandet i 2021. Dette sker af hensyn til de studerende, som er ramt af økonomiske problemer som følge af Covid-19 samt usikkerhed omkring rejserestriktioner generelt.

Alle øvrige rejser følger Udenrigsministeriets gældende rejsevejledning.

Store arrangementer

Der kan ikke planlægges fysiske arrangementer før den 5. april. Efter denne dato antager vi at kan der planlægges begrænsede fysiske arrangementer efter gældende regler, men man skal gå ud fra at de fleste auditorier og andre store lokaler er optaget til undervisning. Det er ikke sandsynligt, at der åbnes for eksterne deltagere foreløbigt.

Det forudsættes at planlagte EVU-aktiviteter kan gennemføres med eksterne deltagere efter 5. april under hensyn til gældende restriktioner.

Genåbning af campus

Så snart det er muligt vil vi genåbne alle lokaler. Lokalerne skal til enhver tid overholde gældende retningslinjer for afstand mm.

Udstillingssal, festsal, auditorier og større lokaler skal muligvis inddrages til værksteder, arbejdsborde eller studiepladser. Dette vil betyde, at eksisterende lokalebookninger kan blive annulleret ligesom det kan blive nødvendigt at opstille telte/midlertidige pavilloner.

Åbningstider

Der er generelt lukket på campus indtil 5. april. Ansatte eller studerende der har ærinder skal aftale det specifikt med campus før man får adgang.

Efter 5. april håber vi at kunne holde åbent mandag til fredag fra 9.00 til 16.00 for studerende og 8.00 til 17.00 for ansatte.

Værksteder

Værksteder er indtil 5. april lukkede med undtagelse for

  • Afgangsstuderende fra Institut for Bygningskunst og Design kan få adgang én dag om ugen
  • Studerende fra Craft kan få adgang to dage om ugen
  • Studerende fra et mindre antal aftalte kurser på Design og Konservering kan få adgang to dage om ugen
  • Udvalgte kritiske forsknings/KUV-projekter (med f.eks. levende organismer). Aftales specifikt med den lokale Institutleder som orienterer Task Force 2.

Materialesalg, udlån af udstyr og MakeAway efter nærmere aftale med værkstederne (laserskæring, 3D print, CNC fræsning mm). Man sender en mail med ønsker til makeaway@kglakademi.dk 

Der vil blive udarbejdet et online bookningssystem hurtigst muligt. Indtil videre booker man ved at sende en mail makeaway@kglakademi.dk

Hvis det er muligt, vil værkstederne vil efter 5. april blive åbnet i størst muligt omfang med prioriteret adgang.

  • Alle afgængere på Design og Arkitektur vil kunne booke en dag om ugen, dog kan afgængere fra Institut for Bygningskunst og Design få adgang to dage om ugen.
  • Alle studerende på Craft og alle konservatorstuderende vil som udgangspunkt kunne booke tid i op til to dage pr uge.
  • Alle øvrige designstuderende og enkelt programmer på Arkitektur vil blive tilbudt én dag pr uge på relevant specialværksted
  • Øvrige arkitektstuderende vil blive tilbudt makeaway, og ophold én dag pr uge på ”samleværksted” i eksempelvis festsal eller udstillingssal.

Forskere

Fremmøde er indtil 5. april kun muligt når forskningen specifikt kræver fysisk fremmeøde som ikke kan udsættes. f.eks. når der skal laves forsøg med levende organismer. Forskning/KUV der kræver fysiske fremmøde skal vurderes i samråd med den lokale Institutleder.

Kantinen

Det forudsættes at kantinen og cafeen kan genåbnes i begrænset omfang efter 5. april

Biblioteket

Indtil 5. april er adgangen for offentligheden lukket, men studerende og ansatte har adgang mandag til fredag i tidsrummet kl. 9.00-16.00, hvor alle kan aflevere og låne bøger, få råd og vejledning fra en bibliotekar i et sluseindrettet bibliotek. Vi håber at kunne åbne yderligere efter 5. april

IT-helpdesk

Åben på hverdage for alle, men det kræver at man har lavet en aftale først

Møder

Alle møder, interne og eksterne, skal afholdes online.

Sociale arrangementer

Alle sociale arrangementer er indtil videre aflyst i hele semesteret. Vi håber at man kan åbne for sociale arrangementer sidst på semesteret, men man kan ikke planlægge efter det.

-------------

Vi inviterer til online møder sidst på ugen, hvor vi kan uddybe principperne. Det bliver torsdag kl 13.15-14.00 for ansatte og fredag 12.15-13.00 for studerende. I får en invitation i jeres kalender.

Bedste hilsener

Lene Dammand Lund, Svend Lawaetz, Mathilde Aggebo, Jakob Brandtberg Knudsen og Rikke Bjarnhof

//////

Dear all,

All students enrolled in higher study programmes have been sent home until  28 February 2021. Nevertheless, we are even now compelled to make assumptions that extend beyond this for planning purposes. This means that we are extending the tightened restrictions up to and including 5 April.

This has the following implications for the whole semester up to 31 August:

There will be no general physical attendance on campus before 5 April.

  • We assume – and plan accordingly – that any relaxing of restrictions after this will be at a level whereby it will generally be possible for students to physically attend the school one day a week.
  • We assume – and plan accordingly – that employees will be required to work from home, also after 5 April, but that it will be possible to report to work for required educational and research activities.
  • We assume that throughout the semester, students may be required to take rapid (antigen) tests frequently.
  • Employees will be advised to take rapid (antigen) tests frequently.

The restrictions affect more than 2,000 employees and students, which is why we must base our work on simple, robust, and fair solutions. Therefore, we will work according to the following main principles:

  • Robustness: We are not exactly sure of when we will be allowed to reopen and that it is possible that new lockdown periods may be required as a result of elevated transmission rates. In all probability, the authorities will make changes to the general guidelines during the semester.
  • Physical attendance: We intend to conduct our educational activities by means of physical attendance wherever possible. All study programmes at the Royal Danish Academy are distinguished by having their origins in lively, physical study environments and in close proximity to craft art.
  • Common practice: Planning and changes must be made through the usual channels. The Liaison Committee and the OHS organisation must be involved in decision-making concerning working conditions, and if curricula need to be changed, for instance, this must be done through dialogue between heads of programme and study committees as usual.
  • Well-being and health: During COVID-19 outbreaks, we can expect a high rate of sickness-related absence among employees and students. There will also be persons in at-risk groups who are unable to report to campus in person. Loneliness, stress and fear of infection must also be dealt with. Certain staff groups are more vulnerable than others due to their widespread contact with many people.

Planning principles for educational activities in spring 2021

Educational activities

Up to 5 April, all educational activities will be conducted online with the following exceptions:

  • Workshop access: one day a week for graduating students from Institute of Architecture and Design;
  • Workshop access two days a week for Craft students;
  • Workshop access two days a week for a small number of agreed Design and Conservation courses.

After 5 April, planning will be based on the possibility of physical attendance on campus one day a week for all students. It will be possible for all graduating Design and Architecture students, all Craft students and all Conservation students to physically attend two days a week, however.

  • Multidisciplinary educational activities, including the Wednesday Series (onsdagsrækken), are being planned as 100% online activities.
  • All lectures, seminars and similar are being planned as online activities throughout the semester to free up auditoriums for other activities.
  • We will continue to focus on developing instructors’ digital skill sets.

Examinations

All examinations up to 5 April will be conducted online. The remainder of the 2021 spring semester must be planned so these examinations can be conducted online via Zoom. Although we hope it will not be necessary, educational activities and examinations must be planned so this is possible.

  • All students in all class years must prepare for the fact that oral examinations will be conducted on the basis of a digital presentation. The digital presentation may include drawings, photos, films animations, and visualisations, for instance.
  • If it becomes possible to hold in-person examinations, students will be required to use the same digital presentation as if the examination were to be held online via Zoom.
  • Final decisions on the examination form and on any adjustments of submissions deadlines and examination schedules will made no later than 5 April, but a digital presentation must be prepared and submitted in any event.

Exhibitions

The physical graduation exhibition is being postponed until September. A digital graduation exhibition will also be made and will perhaps be released as early as July.

The “70%” themed exhibition is being postponed until autumn 2021.

The rescheduling of the exhibitions will be consequential for facilities used for study start and multidisciplinary educational activities in autumn 2022. This problem will be dealt with separately.

Study trips

It is not possible to plan any type of study trip or excursion until after 5 April. After this date, we assume that it will be possible to carry out short study trips and excursions in Denmark, but not abroad. In any event, study trips abroad will be not be possible in 2021. This decision is made out of consideration for students facing financial difficulties due to COVID-19, and general uncertainty concerning travelling restrictions.

All other travel will conform to the current travelling guidelines of the Ministry of Foreign Affairs.

Major events

It is not possible to plan in-person events until after 5 April. After this date, we assume that it will be possible to plan a limited number of in-person events pursuant to current rules, but it should be assumed that most auditoriums and other large rooms will be occupied by educational activities. It is unlikely that the restrictions on external participants will be lifted in the near future.

It is assumed that continuing and higher educational activities (EVU) planned with external participants for after 5 April can be carried out under consideration of applicable restrictions.

Campus reopening

All facilities will be reopened as soon as this is possible. All facilities must comply with current guidelines for distancing, etc., at all times.

It may be necessary to use exhibition halls, assembly halls, auditoriums and large facilities as workshops, worktables or study places. This will mean that existing room bookings may be cancelled, and it may also be necessary to set up marquis/tents/temporary pavilions.

Opening hours

Generally speaking, the Campus is closed until 5 April. Employees or students with errands must make specific arrangements with the Campus Service before accessing any facilities.

After 5 April, we hope to be able to be open Monday–Friday from 9 am to 4 pm for students and 8 am to 5 pm for employees.

Workshops

Workshops are closed until 5 April with the following exceptions:

  • Graduating IAD students may gain access one day a week
  • Craft students may gain access two days a week
  • Design and Conservation students from a small number of agreed courses may gain access two days a week
  • Selected critical research/artistic research projects (involving living organisms, for instance). To be specifically agreed with the local head of institute who will notify Task Force 2.

Sales of materials, borrowing of equipment and MakeAway according to a specific agreement with the workshops (laser cutting, 3D printing, CNC milling, etc.). Send an email specifying your needs to makeaway@kglakademi.dk

An online booking system will be prepared as soon as possible. For the time being, bookings can be made by emailing makeaway@kglakademi.dk

If it becomes possible, workshops will be reopened after 5 April to the greatest possible extent with prioritised access.

  • It will be possible for all graduating Design and Architecture students to book one day a week, but graduating students from Institute of Architecture and Design may gain access two days a week.
  • Basically, it will be possible for all Craft and Conservation students to book times for up to two days a week.
  • All other design students and a few Architecture programmes will be offered one day a week per relevant special workshop.
  • Other architecture students will be offered MakeAway, and stays of one day a week at an ‘assembly workshop’ in an assembly hall or exhibition area, for instance.

Researchers

Until 5 April, physical attendance is possible only if the research activities specifically require physical attendance that cannot be postponed, such as conducting experiments involving living organisms.

Research/artistic research requiring physical attendance must be assessed together with the local head of the institute.

Cafeteria

It is assumed that it will be possible to reopen the cafeteria and café to a limited extent after 5 April.

Library

Until 5 April, access to the library is closed, but students and employees may access the library Monday–Friday, 9 am – 4 pm, when books may be returned and borrowed, and a librarian will be available for advice and guidance in a ‘channelled-flow’ library.

We hope to be able to gradually lift opening restrictions after 5 April.

IT Help Desk

Open weekdays for everyone, but an appointment must be made in advance.

Meetings

All meetings, internal and external, must be held online.

Social events

Until further notice, all social events are cancelled for the entire semester. We hope that it will be possible to open up for social events late in the semester, but do not plan according to this.

________

We invite you to online meetings later in the week where we can elaborate on the principles. It will be Thursday at 13.15-14.00 for employees and Friday 12.15-13.00 for students. You will receive an invitation in your calendar.

Kind regards,

Lene Dammand Lund, Svend Lawaetz, Mathilde Aggebo, Jakob Brandtberg Knudsen and Rikke Bjarnhof