Gå til hovedindhold

Skærpelse og forlængelse af COVID-19-restriktioner til 2. januar 2021

Skærpelse og forlængelse af COVID-19-restriktioner til 2. januar 2021
ved Claus Qvistgaard -
Antal besvarelser: 0

English version will follow

Kære medarbejdere og studerende

Uddannelses- og Forskningsministeriet har forlænget de nuværende tiltag til håndtering af smittespredning af COVID-19 på videregående uddannelsesinstitutioner indtil videre til og med d. 2. januar 2021. Det sker på grund af den seneste tids alvorlige stigning i antallet af COVID-19-smittede.

Reglerne er desuden blevet skærpede, hvad angår anvendelse of mundbind. De nye tiltag bygger videre på dem, vi havde i forvejen. Se den samlede liste herunder.

Vi kæmper, sammen med vores ministerium, for at studerende ikke igen skal studere hjemmefra. Vi håber derfor I tager såvel de nye som de gamle tiltag meget alvorligt. Vi har i de forløbne uger haft et stort udbrud på det kongelige Akademi med 10 smittede på et hold og flere små udbrud med en til to smittede. Alt er håndteret og der er ikke yderligere smitte, men det viser alvoren i situationen og det er vigtigt at påpege, at vi skal være helt åbne om nye udbrud – det, der overbeviser ministeriet om at vi kan fortsætte undervisningen, er at alle viser ansvarlighed, rapporterer når der er smitte og at vi håndterer det forsvarligt.

Det er svære tider, hvor det sociale samvær uden for arbejde og studie nu begrænses endnu mere. Vi vil derfor vende tilbage med tiltag, der gør det muligt at dele gode ideer til, hvordan vi i fællesskab kommer igennem den lange periode med restriktioner -  hvordan vi forbedre det psykiske studie -og arbejdsmiljø.

Foreløbig glæder vi os over at studier og arbejdsopgaver, der kræver fysisk tilstedeværelse, kan fortsætte. Det er uvurderligt for det faglige udbytte.

Nye krav vedrørende mundbind

Alle studerende og medarbejdere på Det Kongelige Akademi skal, med virkning fra torsdag den 29. oktober, bære mundbind, når de bevæger sig rundt på vores arealer. Det kan for eksempel være i kantinen, på biblioteket, på gange, på udearealer og når man står op – og er i bevægelse i storrumskontorer – eller åbne studiearealer. Med andre ord: Der skal bæres mundbind eller visir, når man ikke sidder på sin arbejds – eller studieplads eller sidder stille på et værksted eller i et laboratorie.

Undervisere, der underviser mere end to hold i løbet af en dag, skal bære mundbind også når de sidder ned. Det gælder, som før, at hvis man befinder sig på fællesarealer og/eller står sammen med studerende eller medarbejdere fra en anden gruppe, så skal der være 1 meters afstand.

Tidligere krav gælder stadig

  • Alle medarbejdere med mulighed for hjemmearbejde fortsætter med at arbejde hjemmefra. Der er nye retningslinjer vedr. hjemmearbejde på vej.
  • Der er forbud mod at have flere faste grupper samlet i store lokaler med reduceret afstand.
  • Der er fortsat mulighed for større forelæsninger, men alle deltagere skal overholde minimum 1 m krav, uanset hvor de kommer fra
  • Alle skal så vidt muligt skal holde 1 m afstand overalt på campus, også selvom man er i faste grupper.  Ved gennemgange, kritikker og planlagte kurser på værkesteder/laboratorier kan der forekomme perioder med reduceret afstand. En fast gruppe vil typisk kunne være i en situation med reduceret afstand en fuld dag om ugen (gennemgange og kritikker) eller to timer om dagen i en uge (planlagte kurser på værkesteder/laboratorier).
  • Faste grupper må være maksimalt 30 personer
  • Alle sociale arrangementer skal stadig aflyses 
  • Studieture og ekskursioner for studerende tillades kun såfremt de foregår uden overnatning og med iagttagelse af almindelige afstand og hygiejne krav, herunder mundbind under transport. Længere feltarbejder for studerende sidestilles med forskning og kan gennemføres såfremt det geografisk foregår inden for Rigsfællesskabet og alle almindelige afstands- og hygiejne krav overholdes.

Hvis man er SMITTET:

  • Hvis du som studerende er blevet smittet eller har mistanke om at du er blevet smittet, opfordrer vi dig til at give besked til Studieadministrationen på studieservice@kadk.dk
  • Hvis du som ansat er blevet smittet, eller har mistanke om at du er smittet, skal du meddele det til din personaleleder
  • Der ligger mere detaljerede retningslinjer om, hvordan man forholder sig ved smitte eller mistanke om smitte på:

https://kglakademi.dk/corona-information-faq-studerende
https://kglakademi.dk/corona-information-faq-medarbejdere

Og følg gerne de generelle OPFORDRINGER:

  • Bliv hjemme hvis du har symptomer på COVID-19.
  • Undgå offentlig transport, hvis andre transportmidler er mulige.
  • Husk håndhygiejne
  • Husk hyppig udluftning af lokaler.
  • Hav flest mulige aktiviteter udendørs. 
  • Begræns dit personlige netværk til 10 personer

Vi håber, at alle vil gøre deres bedste for at følge retningslinjerne og passe på hinanden. Vi ønsker at fastholde et åbent campus og vi tilrettelægger undervisningen på bedste vis inden for de gældende rammer. Vi håber på jeres opbakning og forståelse i denne usædvanlige tid. 

Husk, at du fortsat kan skrive til corona@kadk.dk

Med venlig hilsen
Lene Dammand Lund, Jakob Brandtberg Knudsen, formand for Taskforce 2 for sikker genåbning og Lise Møller Eriksson, formand for AMO.