Gå til hovedindhold

Yderligere restriktioner foreløbigt indtil 2. januar 2021

Yderligere restriktioner foreløbigt indtil 2. januar 2021
ved Claus Qvistgaard -
Antal besvarelser: 0

(English version will follow shortly)

Kære alle 

Vi nærmer os jul og afslutningen på et ualmindeligt og mærkværdigt år. Vi er nok mange, der havde håbet på mere positive tendenser. Desværre kommer et markant stigende smittetryk i Hovedstadsområdet på tværs og regeringen har derfor endnu engang udmeldt en række nye og strammere tiltag for at reducere smitteudviklingen. Vi følger naturligvis de kraftige anbefalinger i håbet om, at vi i fællesskab med resten af uddannelsessektoren kan bidrage til en bedring af situationen og til et mere åbent Danmark i det nye år.  

Tiltagene gælder fra den 7. december 2020 og foreløbigt indtil den 2. januar. De gælder ikke Bornholm.

Tag en dyb indånding inden i grundigt sætter jer ind i den nye situation. Vi har holdt ud, troede faktisk at situationen var ved at lette og nu har vi desværre ramt en anden bølge, som vi også skal igennem. Heldigvis er der forhåbentlig lys for den anden ende af tunnelen! Tak for tålmodigheden – den skal lige holde et par måneder endnu. Hold jer ikke tilbage med at række ud efter hjælp, hvis I har brug for det, og tag fat i nærmeste leder, hvis I har spørgsmål.

Nye tiltag

For Det Kongelige Akademi igangsættes nedenstående nye tiltag på baggrund af regeringens udmeldinger. Tiltagene skal ses i lyset af, at vi i forhold til vores størrelse har dobbelt så mange smittede studerende som på universiteterne, og at antallet af nye tilfælde har været stærkt stigende i november - også stærkere stigende end i samfundet rundt omkring os. Vi laver med andre ord disse tiltag for at undgå en fuld nedlukning.

Studerende og undervisning

  • Alle studerende er som udgangspunkt sendt hjem og al undervisning foregår digitalt
  • Der vil dog være mulighed for fysiske fremmøde en dag om ugen til tegnebordsundervisning, kritik, værksteds- eller laboratoriebesøg.  Resten af tiden skal der arbejdes hjemmefra.
  • Maksimal størrelse for faste grupper for studerende reduceres fra 30 til 10
  • Kapaciteten til værkstederne vil være reduceret så det kan blive nødvendigt at prioritere adgang. 
  • Eksamener i december, januar og februar foregår 100% digitalt. Det giver også studerende der er i karantæne mulighed for deltagelse på lige fod med øvrige studerende.
  • Undtagelsen er afsluttende bacheloreksamener (BA-5. semester) og afgangseksamener (KA-4. semester) i januar som gennemføres med digital aflevering, fysisk tilstedeværelse og mulighed for at medbringe objekter.

Undtagelser

  • Studerende som er ved at lave deres bacheloropgave (BA-5. semester) eller afgangsopgave (KA-4. semester), får mulighed for fysisk fremmøde til tegnebordsundervisning, kritik, værksteds eller laboratoriebesøg to dage om ugen.  
  • Igangværende EVU-aktiviteter, feltarbejder o. lign. gennemføres efter individuel vurdering.

Undervisere

Undervisere må kun være på campus, når de gennemfører undervisning, der specifikt kræver fysisk fremmøde. Planlægning, møder osv. afholdes online.

Forskere

Fremmøde er kun muligt, når forskningen specifikt kræver fysisk fremmeøde, f.eks. når der skal laves forsøg i laboratorier eller værksteder.  Forskning/KUV der kræver fysiske fremmøde skal vurderes i samråd med den lokale Institutleder, og hvis muligt skydes til efter nytår.

Administrative medarbejdere

Alle skal, så vidt det er muligt, arbejde hjemme. Det betyder, at den nyligt indførte mulighed for delvis fremmøde er sat ud af kraft. 

Møder

Alle interne møder skal afholdes online. Man må f.eks. ikke afholde fysiske lærermøder, programmøder eller institutmøder. 

Medarbejdere kan undtagelsesvist deltage i eksterne møder med få deltagere, men det kæver konkret tilladelse med TF2. Der vil ikke blive givet tilladelse til deltagelse i f.eks. konferencer eller stormøder.

Udenlandske studerende

Mange udenlandske studerende vil få problemer med at rejse hjem til familien i denne jul. Medstuderende opfordres til at vise særlig opmærksomhed og f.eks. invitere dem med hjem i julen, hvis antallet tillader det.

Sociale arrangementer

Alle sociale arrangementer aflyses, som allerede udmeldt, fuldstændigt. Det gælder også eventuelle planlagte faglige julearrangementer. 

Campus

Åbningstider

Campus er åbent mandag til fredag fra 9.00 til 16.00 for studerende og 8.00 til 17.00 for ansatte. Studerende og ansatte må kun være på campus, hvis de har et specifikt formål.

Værksteder, campus, IT

Medarbejdere må være til stede i det omfang, det er nødvendigt for at kunne gennemføre undervisning og forskning, der kræver fysisk fremmeøde.

Kantinen

Kantinen får tilladelse til at lukke frem til nytår, hvis de ønsker det. Hvis de vælger at holde åbent, bliver der lukket for kantinens spisepladser, så ophold ikke er muligt.

Biblioteket

Biblioteket holder åbent mandag til fredag i tidsrummet kl. 9.00-16.00, hvor alle kan aflevere og låne bøger, få råd og vejledning fra en bibliotekar i et sluseindrettet bibliotek uden mulighed for ophold i bibliotekssalen.

IT-helpdesk

Åben på hverdage for alle, men det kræver, at man har lavet en aftale først

Med venlig hilsen
Lene Dammand Lund, Jakob Brandtberg Knudsen, formand for Taskforce 2 for sikker genåbning og Lise Møller Eriksson, formand for AMO.